A 2010-es országgyűlési választások óta az országban több időközi választás is zajlott/zajlik. Ebbe a sorba illeszkedik a Budapest II. kerületében jelenleg is dúló harc Balsai István, azóta alkotmánybíróvá vált politikus, megüresedett helyéért. A kampány pikantériája, hogy a parlamenti pártok mellett egyetlen kívülállóként a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség is el tudott indulni, Kovácsics Ádám vezérletével. A múlt hét folyamán finoman szólva is érdekes plakátokkal rajtoló közösség kapcsán szerkesztőségünk egy hasonlóan nem ortodox kampányfilmre bukkant.

Első ránézésre nem nagyon tudtam hova tenni a videót. Az inkább amatőr reality kategóriába sorolható, de mégis viszonylagos profizmust visszatükröző filmecske szokványosnak semmiképpen sem mondható. A szex és halál mindenképpen ütős kettősnek bizonyul nálam, mégis néhány megválaszolatlan logikai kérdés felbukkan a film értelmezésében. Az még ok, hogy a fiatal srác az elbaszott élete miatt fel akarja lógatni magát (kis hazánk jelenlegi lelkiállapota miatt ez még meglepőnek sem nevezhető), de h miért megy el szavazni az számomra rejtély…Ennek ellenére lehet, hogy túlragozom ennek a jelentőségét, és inkább a tartalomra kellene fókuszálnom. A videó egyszerű, de mégsem. Az üzenet viszonylag egyértelmű: szavazz, mert van remény, van fény a legsötétebb alagút végén is. A kidolgozottság kevésbé magas szintje ellenére a másfélperces alkotást minél többször nézem meg, annál több mondanivalót vélek felfedezni benne.

Ha számba kellene venni az érveket, akkor a következőket mondanám: a csajszi rendben van, az üzenet rendben van, a megvalósítás reality, de a maga módján profi, a logikai felépítés kissé fals…Valahogy, ahogy Soma mama mondaná, a videó mégis átjön…Nemcsak, hogy végső soron tetszik, de el is gondolkodtat…Akasztás, halál, szex, politika bizarr,de mégis izgalmas elegyet alkot!

Tehát kissé amatőr, de korántsem szokványos, éppen ezért jó.

A közösség részéről sem megerősítés, sem cáfolat nem érkezett a videó kapcsán.

A plakátok a jesz.hu-n és a facebook-n is megtekinthetőek!

Címkék: belfold vezercikk

A bejegyzés trackback címe:

https://okospista.blog.hu/api/trackback/id/tr593355343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.11.07. 09:38:24

Érdekes darab, kíváncsi vagyok, hány szavazót tudnak megszerezni vele.
Mellesleg láttam őket múltkor a Fény utcai piac előtt a többi párttal együtt kampányolni is.

Catella 2011.11.08. 00:19:08

Miért megy el szavazni? Mert kifogyott a tolla, a szavazóhelyiségben meg van:)
süti beállítások módosítása