A minap történései alapján úgy tűnik, hogy senor Bokros új konzervatív-liberális (sic-szerk.) párt elgondolása már csírájában szertefoszlott. Ugyanis Bokros hű vitéze, Kerék-Bárczy Szabolcs beintett a közgazdásznak (Panama? – szerk.) és levonul a még csak gondolatban létező platformról. Sőt, február 28-al végleg búcsút int Bokrosnak.

bokk.jpg

De mit jelent ez? Egyértelműen szorul a levegő Bokros körül, ha csak azt vesszük alapul, hogy híján van a bizalmas embereknek – erről kicsit később. A szakítás oka a nem létező párt létrehozásában, annak működtetésében rejlik. Bár a döntés mögött vélhetően ideológiai vita is felmerült. Hiszen aligha lehetne elképzelni Bokrost egy konzervatív-liberális párt első embereként. A volt szocialista miniszter inkább baloldali liberális kultúrkörbe tartozik, nagyon távol a konzervatívoktól. Jó, persze, jöhetne egyből a kérdés: Akkor hogy volt az MDF jelöltje? Minden bizonnyal az MDF végének oka a tudatos szétverés volt Dávid Ibolya részéről, aminek egy eleme lehetett Bokros befuttatása, a végső döfés pedig az SZDSZ „paktum”. Szóval valószínűleg Kerék-Bárczynak voltak álmatlan éjszakái afelől is, hogy Bokrossal milyen hiteles konzervatív pártot alakíthatnak. A kiszivárgott információk szerint pedig a végső oka az elválásnak, hogy Bokros azt hitte, ő elég lesz egyedül zászlóvivőnek az új pártnál. Jó barátja pedig módszeres pártépítésbe kezdett volna, hiszen bizonyára belátta, hogy senior Bokros személye ma már – hát hogy is fogalmazzak – teljesen hiteltelen. Konzervatív oldalon meg egyenesen közröhej tárgya.

2013.01.10-én Budapesten megrendezett SZRI (melynek elnöke: Bokros) konferencián jelen volt: a szabad demokrata Bauer Tamás, Csillag István, a szocialista Vastagh Pál, valamint Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány és Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány egykori tagja. (Szép új konzervatívok -Szerk) 

Demkonf_8742.jpg (A "közismerten konzervatív" Vágó István regisztrál az SZRI konferenciájára. Fotó: szri.hu) 

A szakítással Bokros került nagyobb bajba. Hiszen régóta olvasható/tudható róla, hogy a bizalmi köre elég szűk. Szabolcs pedig igen közel állt hozzá, hiszen ő volt a magyarországi EP titkára, a Szabadság és Reform Intézetének (SZRI) ügyvezető igazgatója, és 2009 óta gyakorlatilag a mindenese. Így abból a maroknyi csapatból, akit bizalmasának tekintett egy elég komoly törést okozhat Kerék-Bárczy kitáncolása. Arra is kíváncsi leszek, hogy ki lesz az SZRI új ügyvezető igazgatója? Talán az alapítókból fog kiválasztódni? Tehát Bokros felesége vagy az EP titkára? (kép) Mert így be is zárult a kör… Ami a bizalmasokat illeti.

szrii2.jpg

(részlet az SZRI alapító nyilatkozatából, amiben egyébként kiderül, hogy az intézet Bokros saját lakására van bejelentve) 

Szóval nagy volt a hűhó, főleg az ATV részéről, de úgy fest Bokros pofára esett és elbukta az új párt megalakítását. Még az első lépcsőfokot sem sikerült leküzdeni…

Címkék: MDF Bokros Kerék-Bárczy Szabolcs Konzervatív

A bejegyzés trackback címe:

https://okospista.blog.hu/api/trackback/id/tr615082033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.02.16. 13:22:28

Pista! Lehet Bokros bukott ember, mégis az ő nevét sokan ismerik, míg a jeszről azt sem tudják a népek, hogy az micsoda.

lüke 2013.02.19. 06:36:33

el?
már rég ,
majd megsértödik,
mint a szociknál majd a CEU-n és elszalad havi 4ezer €-t keresni

Sassika 2013.05.07. 10:45:24

"Ez utóbbinak közvetett bizonyítéka, hogy az Euromoney által megkérdezett újságírók Bokros Lajost az év pénzügyminiszterének, a társszerzô Surányi Györgyöt pedig az év jegybankelnökének választották meg. (Ez már Bokros lemondása után történt.) Az elismerésnek, amely a magyar pénzügyi vezetés teljesítményének szólt, persze csak szimbolikus értéke van, de aligha lehet a megkérdezett újságírókat azzal vádolni, hogy választásukat politikai szempontok (az IMF iránti lojalitás) motiválták."

beszelo.c3.hu/00/06/14antal.htm

Fekete Sámuel 2013.08.08. 11:56:59

Atyaeg... jesz meg bokros... nyomorekok iszapbirkozasa.

Fekete Sámuel 2013.08.08. 12:00:07

Tenyleg, jesz! Lenyuljatok ugye a 3% utan jaro allami zsozsot, aztan pedig eltuntok, mint az aranyora. Ez tok vilagos.

De miert kell hozza ilyen surmo, trutymo, nyomorek szarnak lenni?

Mi a faszert nem maradtok csendben es nyugiban, mindenfele szekhazugyeket intezgetve toketlen luzersegetekben?

Fekete Sámuel 2013.08.09. 20:55:27

MDF? O, ti mar akkor kotelre valok voltatok, amikor 90-ben kiarusitottatok az orszagot a kommunistaknak meg a zsidoknak - tovabba leszartatok a kommunistabunozok felelossegre vonasat.

Most mar kiirtando senkik se vagytok, csak egy allami penzt meg egy fel evig ellopo tolvajcsurhe.

Aztan vegetek nektek is, mint az szdsznek.
süti beállítások módosítása