"Csúnya" IMF!

 2012.10.09. 17:00

A kormányzati kommunikáció gőzerővel pörög, folyamatosan ontja ki magából az egyre elképesztőbb stratégiai fogásokat. A zseniális alkotások sorában most éppen az IMF anyázása van soron, hiszen egy szabadságharc megvívása ellenség nélkül még Orbán Viktornak sem megy.

ingatlanado-tiszteletet-bizalmat-.jpg
                                                             (Kép: hir24.hu)

A magyar „észjárás” ismételten bebizonyította a leleményességét a magyar internetes mémtársadalom legnagyobb örömére. Lassan kezdem azt hinni, hogy a magyar kormány feladatának már nem is a kormányzást tekinti, hanem átpártolt a szórakoztatóipar sokkal kifizetődőbb területére. Ha így nézzük, akkor pár napos kuncogásra ez az ablakon kidobott alig 200 millió forint nem is sok, hiszen el van a magyar, ha röhög. Feltételezem a többség tisztában van azzal, hogy miről is beszélek, ugyanakkor az már nagyobb kérdés, hogy érti-e a lényeget. Ennél már csak az a nagyobb kérdés, hogy egyáltalán van-e ennek a cselekvésnek lényege. Őszintén szólva, én nem hiszem, de azért próbáljunk meg Orbán úr magyar észjárással teli kobakjával gondolkodni. A politika egyik alaptézise az, hogy mindig és minden esetben szükség van valamiféle ellenségképre. Ennek az állításnak az alapja az, hogy önmaguk meghatározására szükség van egy másik félre, lehetőleg ellenségre, mert a saját táborunk mobilizálására a leghatékonyabb érzelem nem más, mint a félelem. Ez a sokszor bevált trükk ismét megjátszásra került, azzal a különbséggel, hogy 2010 után már nem a tönkrevert szocik játszák el ezt a nem túl kellemes szerepet, hanem a még rendelkezésre álló „csúnya, összeesküvést szervező nemzetközi szervezetek”. Az IMF tehát éppen ott van, ahol lennie kell: a frontvonalban. Ezek után nem kell mást tenni, mint minden rosszat rákenni erre a nagyon gonosz szervezetre, hiszen ő minden rossz forrása (ingatlanadó, családi kedvezmények megvonása stb.), csakis ő tehet róla, ha valami rossz fog velünk történni. Ezzel szemben a magyar kormány tartja állásait, csapataink harcban állnak, heroikus küzdelemben védi állampolgárai érdekeit. Így igaz, ebben a történetben a magyar kormány a jófiú. Mielőtt elkezdenének „liberálbolsevistázni” megjegyzem, hogy ez egy sokszor alkalmazott trükk a politikában, valójában nincs közvetlen kötődése egyetlen politikai oldalhoz sem. A stratégia alapvető célja tehát megvan: rákenni a ganét az IMF-re, hadd vigye el ő a balhét. Az igaz, hogy minden intézkedést majd meghozunk, és egyáltalán nem az IMF nyomásra, hanem azért mert éppen a borzalmas költségvetés miatt szükségszerű, de gyávának lenni mindig egyszerűbb. És itt van a lényeg, amelyet kerestünk: a magyar politikai egész egy másra mutogató, gyáva, önmagával és a saját polgáraival szembenézni képtelen garnitúra. És mi még ezekre szavaztunk, akikben annyi kurázsi sincs, hogy vállalják mindazt, amit tesznek. Nekem nincs szükségem ilyen politikusokra, nincs szükségem ilyen politikai elitre. Ha elmegyek legközelebb voksolni (ha elmegyek), akkor csakis a valódi megújulást képviselő erőre fogok szavazni. Őszintén remélem, hogy lesz erre lehetőségem, különben erre az országra végleg kirakható a „nem működik, gyere vissza később” tábla.

Címkék: gazdaság belföld IMF Orbán FIDESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://okospista.blog.hu/api/trackback/id/tr344829065

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.10. 12:12:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása