Bokros nem indul 2014-ben

 2012.11.04. 16:22

A Hetek című nívós hetilap interjút (amit az atv.hu gyorsan címlapon hozott) közölt a 2012.10.31-i számában Bokros Lajossal, aki a beszélgetés végén megígérte, hogy lehet majd rá szavazni a 2014-ben esedékes magyar parlamenti választásokon. Persze, van, aki ennek örül. Én személy szerint kicsit sem, de nyugodt vagyok. Bokros ugyanis még sosem ígért olyat, amit be is tartott. Tehát kijelentését egyértelműen fordítva kell értelmezni. Bokros végleg elhullott, sosem lesz többé szereplője a magyar közéletnek.

gyur_bokros.jpg

Hála Istennek- mondom én, egy keresztény-konzervatív ember. Hiszen Bokros hazugságával és becstelenségével valamint arcátlan lopásával egy személyben testesíti meg mindazt, ami az elmúlt 22 év mondhatni teljes politikaicsinálását jellemezte. MSZMP tagból lett MSZP tag, majd egy svéd csavarral pár év múltán konzervatív. Kijelenti, hogy nem volt MSZP tag, majd kiderül, hogy mégis volt, mindössze pár száz forint tagdíjtartozás miatt rúgták ki. Aláírásával vállalta, hogy ha arra kérik visszaadja EP mandátumát, természetesen az aláírása ellenére sem adta vissza az őt delegáló pártnak. Nem tudom, lehet velem van gond, de ha nem értek egyet pártommal és annak szavazóival, sőt még alá is írok egy papírt, gondolkodás nélkül visszaadom a mandátumot. Na jó, viszont én egy erkölcsös, becsületes, keresztény-konzervatív ember vagyok. Bokros pedig pont nem az. Bokros egy megélhetési politikus, semmi több. Havi 10.000 euróért nem csinál semmit. Nem én állítom, hanem egy legfrissebb felmérés.

Azonban vizsgáljuk meg hol is lenne lehetősége vissza térni, amennyiben tényleg el hisszük neki, hogy valóban lehet rá majd voksolni a 2014-es választásokon.

1. JESZ-MDF pártszövetség

Azért innen indulok ki, mert az MDF listájáról került az EP-be 2010-ben. No, meg azért, mert ez az opció a legelképzelhetetlenebb. Hiszen az MDF jogutódja a JESZ, már többször felszólította a „képviselőt” a lemondásra, illetve folyamatosan kiállnak amellett, hogy Bokros átvert mindenkit. (legutóbb) A pártot, az aktivistáit és a választókat is. Folyamatosan tárják fel a „képviselő” hazugságait, többek között innen is jól informált mindenki Bokros Lajos tevékenységével kapcsolatosan. Tehát egy igazán jobboldali konzervatív (talán szabadelvű is) párt, aki ennyit csalódott „saját” képviselőjében, vélhetően soha többet nem akar (a mandátumon kívül) szóba állni Bokros Lajossal. Pláne nem szeretné jelölni, bármilyen pozícióra is.

2. MSZP

A szocialisták nincsenek könnyű helyzetben, hiszen tudjuk Bajnai megjelenése nekik okozhatja a legnagyobb fejfájást, a Fidesz-KDNP-n kívül. A helyzetet csak tovább fokozza, hogy az MSZP egyik legerősebb embere Botka László is kacsingat a Bajnai féle vonal felé. Képbe jöhet itt egy volt szocialista, aki ma már szabadelvű-konzervatívként állítja be saját magát? Ami tudjuk, hogy hazugság, hiszen mindössze csak arról van szó, hogy Bokros oda száll, ahova a szél fújja. Megtűrné-e Mesterházy Bokrost? Hozna vagy vinnie a szocialistáktól? A szocialisták fiatalításának képébe bizonyára nem fér bele egy kiégett vén róka újabb reaktiválása. Főként akkor, amikor a hiteltelenség mély bugyrából próbálnak kilábalni, amit az elmúlt időszakban Gyurcsány vezette kormány ásott nekik. Azt hiszem, még számos okot lehet, de egyértelmű, hogy Bokrosnak a szocialistáknál sincsen helye.

3. LMP

Ha csak ahhoz az alap tézishez térünk vissza, ami az LMP létrejöttét hivatott megmagyarázni, miszerint Lehet Más a Politika, kapásból rövidre zárhatjuk feltevésünket: Bokrosnak itt sincsen helye. Náluk inkább a Bajnairól szól a vita.

4. Bajnai-Milla-Szolidaritás, ismertebb nevén: Együtt 2014 választói mozgalom

Ebben az egyelőre még formálódó mozgalomban, még nincsen szó politikusokról. Mármint ez a hivatalos kommunikáció. Nyilván Bokrosnak sem most kellene visszatérnie, de legkésőbb a 14’-es választások előtt egy évvel, így már mehetnének valamiféle háttértárgyalások. Bajnainak is nagy fejtörést okozhat a Bokros kérdés. Hiszen amennyiben a nagy vadak (konkrétan politikai hullák) gyűjtőhelyévé válik mozgalma, rögtön rápecsételődik a hiteltelenség súlyos keresztje. Ez pedig túl nagy kockázatot jelent, kútba vész az erős közép gondolata. Hova tovább a korszakváltás gondolata. Hiszen korszakváltás hitem szerint, csak elitváltással érhető el. Szerintem sokan vagyunk, akik így gondolkodunk. Bokrosnak tehát egy újabb rossz hírem van: itt sincs helye(d)!

5. Demokratikus koalíció

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthető, hogy első ránézésre Bokrosnak csak itt volna helye. Erre több jel is mutat és van közös nevező is. Az egyik jel, hogy Bokros Lajos részt vett már egy a DK által szervezett konferencián, sőt előadó is volt, majd bőszen susmorgott Gyurcsánnyal. Kerék-Bárczy Szabolcs, Bokros magyarországi titkára, korábbi MDF-es pedig szinte az összes DK rendezvényen jelen van, és szereti mutogatni magát a kameráknak.

De mi a közös nevező? Hát pofon egyszerű. A DK nem létező frakciójában mindenki becsapta pártját, becsapta választóit és listán szerzett mandátumukat ellopták a jelölő pártjuktól. Ezt csinálta/csinálja Bokros is. Innen már csak Szegedi Csanád hiányzik. Vele teljes lenne a kép, és nyugodtan átkeresztelhetik pártjukat, Mandátum Tolvajok Társasága elnevezésre. A hittvallásukat pedig öszödhöz méltóan végre őszintén megfogalmazhatják: a Mandátum Tolvajok Társasága mindent megtesz azért, hogy bármi áron a politikába maradjon és lehetőleg minden nap átverhessen mindenkit, köztük Téged is, kedves olvasó. Mesterségünk címere a hazudozás. Szavazz bizalmat nekünk, úgysem háláljuk meg.

Szóval a DK jó terep lehet Bokrosnak, de a viccet félre téve azért nem gondolnám, hogy Fletónak a maradék esze is elment volna…

Viszont, ha figyelembe vesszük azt a tézist, miszerint mindent fordítva kell értelmezni Bokrosnál, akkor még az is lehet, hogy Fletó ide, Fletó oda, megpróbálkozik.  

6. Saját párt

Nekem Bokrosból idáig az jött le leginkább, hogy ő azt hiszi: egy személyben ő a megmentő, nála mindenki hülyébb. Ezért elképzelhetően tartom, hogy összegrundol valamiféle saját pártot, amelyben persze ő lesz a miniszterelnök-jelölt, az EP listavezető, a pénztáros, az adminisztrátor, és még a takarító is. Jól beveszi Dávid Ibolyát is, oszt jónapot. Aztán lehet még pofája azt is mondani, hogy szabadelvű-konzervatív pártot alapít. Kizárólag így látom annak esélyét, hogy valahogyan is szavazni lehessen rá 2014-ben. Mert, hogy a kutyának sem kell, az biztos. Ez viszont nagyon téves út, ami semmi mást sem mutat, mint, hogy tényleg elhiszi, hogy ő a megmentő.

Alapvetően érdekes, hogy bejelentkezett Bokros is. Én tényleg fordítva értelmezem a kijelentéseit, ezért szinte biztosra merem állítani, hogy nem fog indulni a 2014-es választásokon. Ha jobban belegondolok, akkor nehéz helyzetben is lenne. Nem hiszem ugyanis, hogy a JESZ levegye napirendről a mandátumuk követelését, ami napról napra hitelteleníti el Bokrost.

Sőt, igazából a helye sincsen meg, ez a fentiekből egyértelműen látható. Egyébként is kijelenthető, hogy az ellenzéki pártoknak és az alakulgató formációknak most legkisebb gondjuk is nagyobb, mint Bokrost fogadni. Ez a hajó elment…erőlködni lehet, de nem érdemes.

Címkék: politika politikus nonszensz belfold Gyurcsány Bokros

A bejegyzés trackback címe:

https://okospista.blog.hu/api/trackback/id/tr774888682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ujpolitikainemzedeket 2012.11.04. 16:28:36

Bokrosnak semmi keresni valója sincs a magyar, de még az EU közéletben sem. Eltűnhetne mondjuk panamába, jó pár társával együtt. Pfejj...

Barsonyszek · http://barsonyszek.blog.hu 2012.11.04. 16:41:50

Nincs helye sehol! Biztos, hogy senki nem kockáztatná meg a bajuszt.

Vállalkozz · http://szallashelyek-utazas.info 2012.11.15. 14:35:45

Keresztény-konzervatív ember az milyen?

A tények makacs dolgok, itt pedig hiányoznak:
"hazugságával és becstelenségével valamint arcátlan lopásával egy személyben testesíti meg mindazt, ami az elmúlt 22 év mondhatni teljes politikaicsinálását jellemezte"

Személyes véleményem, hogy szaktudásban, nyelvtudásban, valóság (adatok) kommunikálásában veri az egész mostani és 1998 utáni bandát.

Azt ő maga is bevallotta, hogy nem jó politikus.

Több dolog, amit 1996-ban mondott, bevezetett, az a mai napig megállja a helyét, a Fidesz ugyanazokat vezette vissza nemrég...

Kérek mindenkit, hogy kicsit emelje a szintet! Sőt, esetleg konkrét forrásokat is csatoljon be!
süti beállítások módosítása